Терміново!

Дата: 23.01.2020 14:35
Кількість переглядів: 361

    Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області доводить до Вашого відома, що в Україні зафіксовано спалах пташиного грипу у приватному підприємстві на Вінничині.

   Пташиний грип – характеризується гострим лихоманним синдромом, ураженням легень та високою смертністю. Збудником пташиного грипу є вірус типу А (H5N1). Вірус H5N1 є патогенним для людей, безпосередньо інфікує людину, здатний викликати ураження багатьох органів і систем, включаючи мозок і нервову систему, печінку, нирки та ін. Більш стійкий в оточуючому середовищі, ніж вірус грипу людини. Добре витримує низькі температури, не стійкий до дезінфікуючих засобів. Захворіти пташиним грипом можна при контакті з іфікованими птахами, від помету птахів через брудні руки та предмети. Одним із заходів профілактики пташиного грипу є заборона ввезення з уражених регіонів яєць та птиці.

   Враховуючи вищевикладене, з метою профілактики захворюваності на пташиний грип, пропонуємо керівникам навчальних закладів посилити контроль щодо організації харчування дітей, зокрема за продовольчою сировиною та харчовими продуктами, що надходять для харчування дітей, особливо приділивши увагу наявності супровідних документів, що посвідчують якість та безпечність продовольчої сировини, та тимчасово не приймати продовольчу сировину пташиного походження з регіонів, уражених пташиним грипом.

 

Попереднійпримірний перелік постачальників яйця курячого харчового з регіону, ураженого пташиним грипом.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора