нарада з питань впровадження медичної реформи

Дата: 30.06.2020 12:36
Кількість переглядів: 392

    26 червня в малій залі адміністративної будівлі районної ради, за участі депутатів районної ради та райдержадміністрації, відбулась нарада з питань впровадження медичної реформи. 

   Було проаналізовано нагальні питання, що виникли в медичній сфері району. Окреслені основні кроки впровадження II етапу медичної реформи. З ініціативи райдержадміністрації напрацьована інформація була презентована депутатам районної ради. Нагальною проблемою медичної сфери не тільки Волноваського району, а й всієї України є недостатність фінансування. Ця проблема не виникла вчора. За весь час незалежності України дана галузь відчувала істотний брак коштів, що унеможливлював її стрімкий розвиток та наближення якості послуг до європейських стандартів. Але в таких скрутних умовах районна влада завжди самотужки шукала шляхи покращення ситуації. Кошти районного бюджету завжди спрямовуються на реалізацію медичних програм. Обсяг їх фінансування з загального об'єму районного бюджету займає 2 місце після сфери освіти району та на 2020 рік складає 20 млн. грн.
   Безумовно є багато нагальних питань, але всі вони вирішуються завдяки плідній взаємодії керівництва району та медичних директорів, бо головне сьогодні-зберегти якість надання медичних послуг населенню, розвиток медицини на селі та трансформація системи охорони здоров'я таким чином, щоб в її центрі був пацієнт.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора