До уваги страхувальників Волноваського району!!!

Дата: 11.06.2020 14:41
Кількість переглядів: 358

   Виконавча дирекція Фонду соціального страхування України для визначення фактичної потреби у фінансуванні матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за програмою „Фінансова допомога Фонду соціального страхування України, яка виділена із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками для виплати матеріального забезпечення та страхових виплат на безповоротній основі” інформує страхувальників (підприємства, організації, установи).

   У разі надходження від застрахованих осіб листків непрацездатності, в яких зазначено причину непрацездатності „ізоляція від COVID-19-11”, страхувальникам для отримання фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності на підставі зазначених листків непрацездатності необхідно здійснювати формування окремих заяв – розрахунків, в які включати лише листки непрацездатності з причини непрацездатності „ізоляція від COVID-19-11”.

   За листками непрацездатності з інших причин непрацездатності ( за виключенням

„ізоляція від COVID-19-11”) страхувальникам формувати заяви – розрахунки на загальних підставах.

   При оформлені заяви-розрахунку роботодавець вказує причину непрацездатності - 11, тобто ізоляція від COVID-19.

   Право на компенсацію заробітку, втраченого за час ізоляції від коронавірусної хвороби, мають всі застраховані особи. Розмір допомоги від Фонду соцстрахування для них становить 50% середнього заробітку незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи з шостого дня непрацездатності ( перші 5 днів оплачує роботодавець).

   Починаючи із 19.05.2020р. на період самоізоляції під медичним наглядом і перебування в закладах охорони здоров'я медичні працівники отримають від Фонду соцстрахування компенсацію 100% втраченого ними заробітку. Саме із цієї дати працює Закон України від 07.05.2020 р. № 587-IX.

   Розмір допомоги для медичних працівників не залежить від тривалості страхового стажу, а кошти отримують на підставі лікарняного листка із зазначенням причини непрацездатності "ізоляція від COVID-19-11" (але при цьому не забуваємо застосовувати обмеження  за  вимогами ст. 19 Закону України №1105 у випадках, коли у 12-ти місячному періоді перед настанням страхового випадку страховий стаж менше 6 місяців).

   Згідно вимог  Постанови КМУ  від 11.03.2020 № 211 „Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”   установлено, що обов'язковій госпіталізації до обсерваторів (ізоляторів), які підлягають:

-  особи, які заявили про добровільну госпіталізацію до обсерватора (ізолятора) у зв'язку з неможливістю дотримання вимог самоізоляції;

- особи, які двічі порушили умови самоізоляції (крім осіб, які підлягають самоізоляції виключно у зв'язку з досягненням 60-річного віку);

- особи, які мали контакт із хворими або мають ознаки інфікування COVID-19 та відмовляються від медичного обстеження, за направленням лікуючого лікаря;

- особи, які здійснюють перетин державного кордону (крім осіб, які є працівниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей, водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою). Обов'язкова госпіталізація таких осіб до обсерваторів (ізоляторів) проводиться у порядку, визначеному цією постановою;

- особи, які в'їжджають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя через контрольні пункти в'їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (крім співробітників Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста, співробітників акредитованих в Україні дипломатичних місій, зокрема тих, які провадять моніторинг ситуації та доставку гуманітарної допомоги населенню, що проживає на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою);

- особи, що дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома" Єдиного державного веб-порталу електронних послуг до перетину державного кордону або перетину контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї, не підлягають обсервації (ізоляції) у випадках, передбачених абзацами п'ятим та шостим цього пункту.

Перелік осіб, які є працівниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв міжнародних організацій в Україні, осіб, що належать до дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, інших відповідних осіб міжнародних організацій, які не підлягають обов'язковій госпіталізації до обсерваторів (ізоляторів), визначається Міністерством закордонних справ.

Строк обсервації становить 14 днів.

Діти, які не досягли 12 років, підлягають госпіталізації до обсерватора (ізолятора) разом з одним із батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону.

Особа, яка має ознаки захворювання на COVID-19, підлягає обов'язковому медичному огляду.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора