День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2020 10:57
Кількість переглядів: 260

   14 грудня вважається Днем пам'яті в Україні – пам’яті про мужність самовідданих ліквідаторів на Чорнобильській атомній електростанції.

Із 2006 року, відповідно до Указу Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 року № 945/2006, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків жахливої аварії.

   Ця біда торкнулася сотень тисяч українців. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші.

       З нагоди пам’ятної дати керуючий справами  Волноваської районної ради Антоніна Демішева спільно з головою райдержадміністрації Олександром Капітоненко та заступником Максимом Костаматенком поклали квіти до пам’ятного знаку героям-чорнобильцям.

     На жаль, багато  кого  з ліквідаторів вже давно немає.  Тому велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалкував себе, хто спас нас від ще більшого лиха. Щира подяка і шана!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора