Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України

Дата: 01.06.2021 16:32
Кількість переглядів: 444

31 травня в онлайн режимі відбулись збори голів районних державних адміністрацій, голів районних рад, міських, селищних, сільських голів, керівників військово-цивільних адміністрацій Донецької області, на яких були обрані представники від району для участі в засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України (створений Указом Президента України 25 лютого 2021 року №73/2021). Згідно з положенням про Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, затвердженим Указом Президента України від 4 березня 2021 року, Конгрес є консультативно-дорадчим органом, серед основних завдань якого, зокрема, сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодженню ефективної взаємодії державних органів, а також моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.

Конгрес складається з Голови, Президії, Палати районів і палати місцевих влад. До Палати місцевих влад входять голови районних рад, міські, селищні, сільські голови, голови районних (районних у містах) державних адміністрацій, члени делегацій України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, які входять до складу Палати місцевих влад названого Конгресу.

До Палати регіонів входять голови обласних рад, голови обласних державних адміністрацій, члени делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, які входять до складу Палати регіонів названого Конгресу.

З червня 2021 року у місті Хмельницький відбудеться засідання Палати місцевих влад при Президентові України. На зборах були обрані 5 представників від регіону:

Гончаренко Олексій Васильович, Краматорський міський голова, як міський голова міста обласного центру;

Бойченко Вадим Сергійович, Маріупольський міський голова, як міський голова міста обласного значення;

Бондаренко Андрій Олександрович, голова Покровської райдержадміністрації;

Пікуз Вадим Сергійович, заступник голови Маріупольської районної ради;

Маринич Володимир Олександрович, голова територіальної громади.

Ці делегати Донецької області приймуть участь у засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбудеться 3 червня 2021 року у місті Хмельницький. Члени Палати місцевих влад Конгресу приймуть участь у засіданні у режимі відео конференції.

У зборах голів в режимі онлайн від Волноваської районної ради прийняла участь керуючий справами виконавчого апарату Волноваської районної ради Антоніна Демішева.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора