Фонд профінансував державні одноразові допомоги для 10 сімей, чиї рідні померли від профзахворювання на COVID-19

Дата: 02.09.2021 13:47
Кількість переглядів: 155

   Для родин десяти медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування України профінансував одноразові страхові виплати за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму 16,5 млн гривень.

   Страхову виплату у розмірі 1 мільйон 702 тисячі 500 гривень профінансовано для сімей медичної сестри з Донецької області, лікаря-терапевта з Житомирської області, медичної сестри зі Львівської області, лікаря-уролога з Миколаївської області, а також фельдшера з Хмельницької області.

   Страхову виплату у розмірі 1 мільйон 576 тисяч 500 гривень профінансовано для сімей лікаря-невролога з Закарпатської області, лікаря-анестезіолога зі Львівської області, сімейного лікаря з Миколаївської області, лікаря-анестезіолога з Херсонської області та лікаря-рентгенолога з Чернівецької області

   Допомоги перераховані Фондом 28 серпня. Кошти надійдуть на рахунки родин упродовж декількох банківських днів.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

   Загалом станом на сьогодні ФССУ профінансовано державні допомоги відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» для родин 168 медичних працівників.

Нагадаємо, розмір зазначеної одноразової допомоги становить 750 розмірів прожиткового мінімуму, який діє станом на 01 січня календарного року, у якому стався страховий випадок. З 01 грудня 2020 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб планово збільшився з 2 197 гривень до 2 270 гривень.

   Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівникаCOVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФССУ в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора