ФССУ профінансував державні допомоги двом медикам, яким встановлена інвалідність внаслідок профхвороби на COVID-19

Дата: 16.09.2021 16:17
Кількість переглядів: 133

Сьогодні Фонд соціального страхування України профінансував одноразові страхові виплати для двох медичних працівників, яким було встановлено групу інвалідності внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19, на загальну суму 1,31 млн гривень.

Допомогу у розмірі 681 тисяча гривень профінансовано для рентген-лаборанта з Івано-Франківської області. Медику встановлено ІІІ групу інвалідності у 2021 році.

Допомогу у розмірі 630 тисяч 600 гривень профінансовано для завідувача центру інтервенційної кардіології з Івано-Франківської області. Медику встановлено ІІІ групу інвалідності у 2020 році.

Страхові виплати перераховано Фондом сьогодні, 09 вересня, за кошти державного бюджету відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Кошти надійдуть на рахунки медичних працівників упродовж декількох банківських днів.

Загалом станом на сьогодні ФССУ профінансував 31 одноразову страхову виплату за кошти державного бюджету для медичних працівників, яким встановлено інвалідність, що настала внаслідок гострого профзахворювання на COVID-19.

Нагадаємо, розмір зазначеної одноразової допомоги залежить від встановленої групи інвалідності і складає:

• для осіб І групи інвалідності – 400-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 01 січня календарного року, в якому встановлено групу інвалідності;

• ІІ групи інвалідності – 350-кратний розмір прожиткового мінімуму;

• ІІІ групи інвалідності – 300-кратний розмір прожиткового мінімуму.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора