Загальна кількість днів лікарнЗагальна кількість днів лікарняних зросла на 29% за підсумками 10 місяцівяних зросла на 29% за підсумками 10 місяців

Дата: 12.11.2021 14:40
Кількість переглядів: 158

Упродовж десяти місяців 2021 року роботодавці подали до Фонду соціального страхування України заяви-розрахунки на оплату 3,4 мільйона листків непрацездатності своїх працівників. Загальна кількість днів лікарняних, які підлягають оплаті за кошти Фонду, сягнула 32,1 мільйона – на 29% більше, ніж за той же період 2020 року.

Середній розмір допомоги від ФССУ за один день лікування від захворювань, травм і догляду за хворими дітьми склав 371,6 гривні.

Таке зростання днів тимчасової непрацездатності спостерігається Фондом з минулого року та у більшій мірі пов’язане із розповсюдженням коронавірусної хвороби. Це, у поєднанні з іншими факторами, призводить до перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ, з якої складається бюджет Фонду. За підсумками жовтня потреба у видатках перевищила надходження на понад 2,1 мільярда гривень.

Докладніше: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/978253.

Нагадаємо, фінансування допомог за лікарняними листками здійснюється Фондом на підставі отриманої від страхувальника (роботодавця) заяви-розрахунку, від терміну подачі якої залежить дата фінансування матеріального забезпечення. Дізнатись, чи вже перераховано Фондом кошти, застраховані особи можуть у телеграм-каналі ФССУ https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників, де щоденно оновлюється інформація про стан фінансування заяв-розрахунків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора