Привести у стан готовності – прокуратура зобов’язала сільську військову адміністрацію облаштувати бомбосховище на Донеччині

Дата: 14.06.2023 12:18
Кількість переглядів: 132

   Донецьким окружним адміністративним судом задоволено позовні вимоги Волноваської окружної прокуратури щодо визнання протиправною бездіяльності Комарської сільської військової адміністрації. Вказаним рішенням її зобов`язано привести захисну споруду цивільного захисту у належний технічний стан.

 

   Прокурори встановили, що у с. Веселому Волноваського району знаходиться бомбосховище площею 236 кв. м. У ньому від обстрілів, які постійно ведуть окупаційні війська держави-агресора, можуть укритись 247 осіб.

 

   Влітку 2021 року співробітники ГУ ДСНС в Донецькій області під час обстеження захисної споруди виявили чисельні порушення. Зокрема у приміщенні відсутні системи заземлення для електрообладнання, зв'язку та оповіщення й каналізації.

 

    Проте, дотепер сільська адміністрація не вжила дієвих засобів для облаштування укриття та приведення його у стан готовності, враховуючи, що село знаходиться у прифронтовій зоні.

 

   Задля усунення порушень, які небезпечні для здоров’я та життя населення, прокуратура звернулась до суду. Наразі рішення вступило у законну силу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора