Виїзний прийом громадян

Дата: 03.09.2020 19:08
Кількість переглядів: 542

   2 вересня 2020 року, голова Волноваської районної ради  провів виїзний прийом громадян у с.Калинове  та с.Сонячне.

   Під час зустрічі багато нарікань щодо стану доріг  було висловлено   мешканцями сіл.  Пенсіонери з с.Калинове скаржились на рідкість чергових рейсів автобусного сполучення до м.Волноваха, на відсутність реакції  Волноваського РЕМ до схиленої опори у центрі села, про яку неодноразово зверталась до  керівництва Волноваського РЕМ голова Калинівської сільської ради Щербина Л.В. Багато запитань ставили мешканці Калинове та Сонячного з приводу подальшого функціонування сільських рад, прийдешніх виборів, які відбудуться 25 жовтня 2020 року.  Як будуть обиратимуться старости? Скільки чоловік будуть представниками громади? Які будуть бюлетені для голосування та як зможе їх заповнити людина похилого віку? З такими запитанням звертались присутні на виїзному прийомі голови районної ради. Валерій Дмитрович відповів на усі запитання, людей, які прийшли на зустріч  та пообіцяв розібратись з проблемами мешканців громад, які були висловлені під час зустрічей.

   Приємно вразила голову районної ради Сонячна ЗОШ. Коли заходиш до школи  становиться зрозумілим, що тут навчаються, працюють та живуть  люди, яким не байдуже село.  Будь-які «вільні кошти», які з’являються у сільській раді направляються на благоустрій школи та дитячого садочка. До речі, Сонячна ЗОШ не увійшла у список шкіл, які закривали за приписами ДСНС. Своїми силами, за підтримки місцевої влади Сонячна ЗОШ вирішує усі нагальні проблеми. Так,  придбані моноблоки для комп’ютерного класу школи Сонячною сільською радою, а на заощаджені кошти планується придбати нові сучасні дошки.  Планують відкрити тренажерний зал. Як кажуть, радує око вбрання приміщень школи, усюди намальовані  формули, правила. Школярам - ходи, стрибай, бігай та повторюй або запам’ятай! За словами Сонячного сільського голови Улитича О.М., який доречи, сам працював у цій школі, сільська рада робить все можливе, щоб дітям було комфортно навчатись та відпочивати. У приміщенні сільської ради створений та працює молодіжний центр. Та вразило те, що на досягнутому мешканці села не зупиняються. Вчитель іноземної мови Сонячної школи Ролинська Віра Василівна, яка стала переможцем конкурсу, ознайомила голову районної ради з проектом створення хабу (центру) «Довіра» з надання соціальних послуг жінкам. Депутати сільради пішли «на зустріч» та виділили з сільського бюджету кошти  на ремонт приміщення майбутнього центру, якій буде розташований у будівлі сільської ради. За ініціативою Віри Василівни провели тренінг для жінок Сонячного з питань домашнього насильства із кава-брейком, з роздавальними матеріалами, з тренером -усе по-сучасному! Придбали ноутбук, проектор, безконтактний термометр та вже відзвітували за перший транш. Чекають на другий транш. В.Ролинська поділилась планами: «Купимо меблі, медично-гігієнічні засоби, будемо проводити тренінги, зустрічі. В центрі усіх бажаючих буде обслуговувати перукар, можна буде зробити манікюр, педикюр, пошити щось новеньке «по модному». Працювати будуть усі місцеві безробітні жінки! Плануємо влаштовувати різні заходи для жіночок села різних вікових категорій.»

   Також, мешканці Калинового розповіли про проблеми подальшого функціонування будівлі школи, діяльність якої призупинена через відсутність контингенту учнів. Висловлювали пропозиції і відновлення роботи початкової школи, і створення НВК, але усі одностайно погодились, що діти повинні навчатись у сучасних умовах і усі  проблеми можуть вирішити депутати майбутньої ОТГ за погодженням з місцевими жителями.

   Цього ж дня Лубінець В.Д. відвідав Стрітенську ЗОШ та Діанівську ЗОШ, де привітав першачків з початком нового навчального року та подарував набори канцтоварів, які  потрібні учням.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора